1 de maig del 2007

ACTUA

Plataforma Jove pel Primer de Maig PDF Imprimir

manoAvui, s'ha normalitzat la installació d'una etapa cada cop més extensa de precarietat o treball no reconegut com a fase prèvia a la plena incorporació al treball. Els i les joves patim molt més la temporalitat, cobrem salaris més baixos i tenim més accidents en el treball. A més, el preu de l'habitatge és exorbitant i creix cada any molt més que els nostres salaris. L'educació pateix problemes estructurals que només es poden resoldre realitzant un augment substancial de la despesa en ensenyament públic i en beques.

I tots aquests problemes discriminen en major mesura encara a les dones joves i als i les joves d'altres països. Volem una societat catalana plena sobre la base de la ciutadania, la democràcia, els drets socials i la inclusió de totes les persones.

Entenem que la situació de precarietat social que patim, no és un problema només de la gent jove sinó que va adquirint un caràcter estructural i amenaça amb retallar els drets que hem conquerit fruit d'anys de lluita dels treballadors i treballadores.

Davant d'aquest escenari, volem exigir ser d'una vegada una prioritat política i comptar amb les nostres pròpies veus a l'hora d'exigir que es garanteixi el nostre dret a l'emancipació.

ACTUA fa una crida a la gent jove a la mobilització. Fem campanya per sensibilitzar sobre la nostra situació i lluitar per a la emancipació. Com a eix central, volem que les nostres reivindicacions impregnin enguany la jornada del Primer de Maig, dia internacional dels treballadors. Ens proposem visualitzar la nostra presència en la manifestació unitària i enriquir, amb el nostre discurs, el missatge general de les treballadores i els treballadors.